top of page
Mettina Jager Fotograve - Edit en snit-4

Mijn liefde voor visagie heeft te maken met mijn liefde voor tekenen en schilderen, waarbij je met licht en donkere vlakken iets naar voren haalt of juist  weg laat vallen. Sommige fotografen weten met gebruik van licht en donker schilderijen te maken van hun modellen. 

 

Bij TV ben je afhankelijk van het licht op de vloer in de studio. Licht komt daar altijd van boven omdat op de vloer nou eenmaal camera's rollen, mensen zingen, publiek zit....Dus je maakt iemand prachtig in het licht van de make-up kamer maar op de vloer verdwijnt die magie omdat er overal schaduwen vallen waar jij ze niet wil. Dat frustreerde mij enorm.

 

Met de komst van de mobiel met camera begon ik iedereen die ik opmaakte voor TV te fotograferen, zodat ik voor mezelf het plaatje had zoals ik het had bedoeld. De eerste I-phone 5 foto's waren nou ook niet per se heel mooi of scherp, maar ik genoot van fotograferen. Het gaf me voldoening een eind plaatje te hebben. Ik kocht een klein digitaal cameraatje zodat de kwaliteit beter werd en de foto's ook gebruikt konden worden voor print. Instagram werd ineens belangrijker dan Facebook en daarvoor was content nodig: foto's! 

 

Miljuschka werd mijn muze. Ik ging een online cursus fotografie doen en kocht een professionele Canon 4D camera en een I Mac voor de verwerking van die foto's. Mijn eerste foto's digitaal versturen was nogal een puzzel, zeker omdat het gebruik van een Apple computer nieuw was.  Ik leer steeds beter omgaan met de verschillende disciplines die nodig zijn voor digitaal fotograferen en heb ik echt een nieuwe passie gevonden. Beauty's maken van mijn werk past enorm in de lijn van wat ik altijd al deed.

 

Ik pretendeer zeker geen fotograaf te zijn maar weet wel wat licht doet in iemands gezicht en maak mensen het liefst knap, dat is namelijk het gezamenlijke doel met visagie. 

De meeste foto's te zien bij : "Haar en Make-up" zijn gemaakt door mij  

bottom of page